obs de wilgen

Voor openbare basisschool De Wilgen uit Vlijmen, ontwikkelden we een nieuw logo. Het oude kenmerkende logo (een zwart silhouet van twee overlappende bollen op rechthoeken) symboliseerde de wilgenbomen uit de omgeving. De wens van de school was om vanuit dat gegeven verder te gaan denken.

 

logo – obs de wilgen
briefpapier – obs de wilgen

 

 

We schilderden losse verfstreken, die de grillige stam van de knotwilg verbeelden. De fijne bladeren van de wilgenboom, zijn in acht cirkels tot een gelaagd bladerdek opgebouwd. Acht cirkels, gelijk aan de acht leerjaren welke het basisonderwijs kent. Vanuit de kern, groeien en ontwikkelen naar een diversiteit aan talenten en kwaliteiten. Een diversiteit aan bladeren.

 

 

detail logo - obs de wilgen

 

 

 

Een ander voorstel wat we maakten, ging uit van de jaarringen van de wilgenboom. Acht jaarringen staan symbool voor de acht leerjaren die de leerlingen op de school doorlopen. Acht jaren waarin ze zich onder andere ontwikkelen op het gebied van lezen en schrijven, topografie, rekenen en creativiteit.

logo voorstel - obs de wilgen

 

 

We werden ook gevraagd mee te denken over hoe de rommelige schoolbibliotheek anders kon worden ingericht. Zodat het weer een fijne plek zou zijn, die de kinderen aanspreekt om lekker rustig een boek te lezen. We schetsten het volgende idee.

 

leeshoek-obs-de-wilgen-2

 

Comments are closed.