Zaagmans & Vandenpenseele ontwikkelt en organiseert verschillende educatieve projecten, voor uiteenlopende opdrachtgevers, zowel uit het onderwijs alsook uit het bedrijfsleven.

 

Voor particulieren was er afgelopen jaren de Tekenschool:

Tekenen en schilderen in en naar de natuur in het voor- en najaar. Een unieke buitencursus. Op zaterdagen kunnen beginners en gevorderden (leren) tekenen en schilderen op en nabij De Fellenoord te Drunen.

bos heide duinenAls beginner maakt u kennis met verschillende  teken- en schildertechnieken. Als gevorderde krijg je vraaggestuurd begeleiding of trek je helemaal je eigen plan.

Zo’n zaterdag start om 10.00 uur op De Fellenoord. Tijdens de koffie geeft docent Jorg van Broekhoven tekst en uitleg bij de plannen voor die dag. Ook vertelt hij je bijvoorbeeld over de School van Barbizon, over stromingen als im- en expressionisme, over kunstenaars als Turner, Monet en Hockney en over ‘atmosferisch perspectief’ en ‘landschapsbeleving’. Maar al snel ga je aan het werk in het bos, in het weiland of in de duinen. In alle rust tekenen en schilderen in en naar die prachtige natuur. (Om 13.00 uur eindigt de cursusdag.)

schildersezelEen cursus duurt 6 zaterdagochtenden lang, kost 160 euro en dat is inclusief alle benodigde materialen. Koffie en thee zijn aanwezig. Een lunchpakketje breng je zelf mee. Een cursusgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

 

Afgelopen najaar was de laatste cursus vanuit boerderij de Fellenoord. Per 1 december 2016 is Z & V gevestigd in het WerkWarenHuis aan de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. Van daaruit zullen er nieuwe activiteiten georganiseerd gaan worden.

Wil je meer weten? Kom dan eens bij ons langs op de Tramkade/ WerkWarenHuis!

Voor aanmelden en/of meer informatie belt of e-mailt u Jorg.

 

T  +31 (0)6 13 87 09 75

 jorg@zaagmansenvandenpenseele.nl